Om AGF-statistik.dk

AGF-statistik.dk åbnede mandag den 25. juni 2012. Det er et ikke-kommercielt site, hvor kun interessen for AGF - nutidig såvel som historisk - driver værket. Sitet er efter tidens standarder temmeligt atypisk og minimalistisk udformet, hvilket er helt bevidst. Det er fremstillet af html med højt tabelindhold, tilsat en anelse php og en sjat javascript, designet er naturligvis i hvidt og marineblåt, og al blå tekst er links.

Formål

Nutidens AGF-fans kender til de store linjer i klubbens lange historie, men har altid manglet et sted at finde mere detaljerede oplysninger fra såvel AGF's barndom som guldalderen i sluthalvtredserne og alle de andre op- og nedgangstider. Det er hensigten med sitet at udfylde denne "uopdagede" niche, og målet er at få samlet så mange fakta som muligt om mere end 110 års AGF-kampe, og dermed skabe et enormt online opslagsværk. Sitet indeholder derfor ikke kun Superliga-fakta, som man jo efterhånden kan finde flere steder, men dels var der - i modsætning til hvad man sommetider skulle tro - rent faktisk en tid før Superligaen, og dels er AGF som bekendt nu for tredje gang udelukket fra det fine selskab!

Husker du...?

Med fire femtedele af AGF's historie der ikke omhandler Superligaen, kan der stilles og besvares mange spørgsmål om "de gode gamle dage", og forhåbentlig vil sitet udvikle sig til at være stedet, som AGF-fans benytter når disse mange historiske fakta skal genopdages.

Vidste du f. eks., at AGF engang har spillet om det danske mesterskab i en finale med kampstart søndag formiddag klokken 10.30? Eller at en kamp engang er blevet flyttet på grund af tv? Det lyder måske ikke så opsigtsvækkende, men grunden var nu ikke at kampen skulle transmitteres, men derimod at den ikke skulle kollidere med sidste afsnit af hele familien Danmarks yndlings-tv-serie.

Var du klar over, at en AGF'er har fået to advarsler i samme kamp - uden at blive udvist, og uden at reglerne blev brudt, eller at modstanderne engang i en kompromisløs offensiv udskiftede målmanden med en markspiller? Erindrer du, hvordan det gik til, at AGF på én weekend tjente seks point, eller på én sæson slog Esbjerg 'fire gange ud af tre'? Og vil du tro på, at AGF har scoret 15 mål i en kamp den 1. april?

Du husker sandsynligvis, at AGF rykkede ned efter på et tidligt tidspunkt af sæsonen at have ligget nummer et, men ved du også hvornår det skete første gang?! Husker du AGF's comeback i den allerførste fodboldkamp, der blev sendt på TV2? Eller dengang AGF scorede fem gange i Lyngby, uden at få point med hjem?

Måske mindes du, at Lars Windfeld scorede på udspark, eller at Gunner Lind scorede i begge ender i de højdramatiske slutminutter af en pokalsemifinale, men hvornår var det nu det var? Og hvornår var det at AGF slog Liverpool, tabte 5-1 til IHF, eller at Århus Idrætsparks gamle bane 2 måtte i brug til Superliga-fodbold?

Forhåbentlig er din nysgerrighed vakt, selv om du kender enkelte af svarene, men i alle tilfælde er det den type spørgsmål og mange andre, du skal kunne få besvaret her på sitet. Nogle af svarene findes her faktisk allerede ved sitets fødsel, mens andre dukker op senere.

Indholdet

AGF-statistik.dk indeholder ved åbningen kun en ganske lille brøkdel af de oplysninger, der forhåbentlig med tiden vil kunne findes på sitet.
Det vil jævnligt blive opdateret med de helt aktuelle fakta, mens ældre oplysninger oprettes i større portioner ad gangen, hvilket annonceres under Opdateringer. For at finde fakta fra en bestemt kamp må du gå via den pågældende sæson - vælg Denne sæson eller find den på Tidligere sæsoner - eller via den pågældende modstander, som findes under Danske modstandere eller Udenlandske modstandere.
Vær opmærksom på at der ved sitets åbning kun findes kampfakta for de seneste tre sæsoners kampe.

Sæsonerne

Hver sæsonside indeholder først og fremmest en oversigt over AGF's kampe den pågældende sæson, slutstilling og alle rækkens resultater i skemaform. De seneste sæsoner (siden 2009) indeholder desuden en udførlig spillerstatistik samt link til hver enkelt kamp.

Modstanderne

Hver enkelt af de danske modstandere har en side, som indeholder de indbyrdes resultater og en sammentælling af disse. Desuden nogle fakta om klubbens stiftelse og i tillæg dens cv; danske titler/bedste resultater samt en oversigt over divisioner og serier gennem årene.

Kampene

Hver kampfaktaside indholder ikke blot de sædvanlige oplysninger om kampen, men også følgende nyttige oplysninger:
- Grafisk fremstilling (med et begrænset antal detaljer) af de anvendte spilledragter.
- Kilder, referater og links: eksterne links til kampreferater, gallerier og kampsammendrag samt info om hvor oplysningerne i øvrigt er hentet.
- AGF's mål: beskrivelse af AGF's scoringer (i det omfang det er muligt).
- Diverse informationer og statistiske betragtninger: alle tænkelige oplysninger som ikke umiddelbart fremgår af de øvrige fakta.
- Øvrige kampe: rækkens øvrige kampe i den pågældende runde.
- Stillingen: stillingen opgjort ved rundens afslutning.
På kampfaktasiderne gør ekstra navigation det muligt at finde næste eller forrige kamp, eller at gå til den pågældende sæson eller modstander.

Alt det andet...

Dette er i første omgang fakta om AGF og den nuværende spillertrup. Desuden en oversigt over tilgang og afgang sæson for sæson og en liste over rygnumre siden 1982. Endelig en kronologisk oversigt over kampe i Europa Cup'en, en side om kampprogrammets historie og en oversigt over YouTube-links. Og meget mere kommer til...!
Ros og ris, spørgsmål og kommentarer modtages gerne - se under Kontakt.
Rigtig god fornøjelse med sitet.